Pronto FORMAGIO per PASTA – kuvajte kao italijanski majstori paste
„Pasta sa sirom bez sosa ima smisla, ali pasta sa sosom bez sira, nikako“. Ova čuvena izreka Italijana najslikovitije govori o neraskidivoj ljubavi. Jer, kada neko pomene Italiju prvo pomislimo na fantastične testenine, ali ono po čemu su Italijani još poznati jesu sjajni sirevi koji čine neizostavni sastojak većine jela iz italijanske kuhinje.
Jedan od takvih je i PRONTO FORMAGIO per PASTA - italijanski tvrdi ribani parmezan koji daje jedinstveni ukus pasti, rižotu, lazanjama, njokama ali i mnogim drugim italijanskim jelima. U italijanskoj tradiciji smatra se da je parmezan sastojak koji poboljšava ukus testenine, pojačava intenzivnu aromu pšenice i daje joj dodatnu snagu. Ponekad u kuhinji Južne Italije parmezan nađe mesto i sa nekim ribljim jelima, pre svega sa škampima. Takođe može da se kombinuje sa mesom - biftekom, ramstekom, kao i sa ćuretinom.
Odlično se uparuje sa svim vinima u zavisnosti od samog jela od penušavog proseka, belog i crvenog vina, ali takođe sa velikim brojem koktela, kao i sa pivom. Pakovan je u male kesice, za jednokratnu upotrebu i u praktično pakovanje takozvani šejker koji je za više upotreba. PRONTO FORMAGIO per PASTA biće vaš najveći adut da zablistate kao pravi italijanski šef.