Pronto
Pronto Parmigiano Reggiano - italijanski nekrunisani kralj sira
27.11.2020.Sir je namirnica sa veoma dugom i bogatom tradicijom u Italiji. Čak su i stari Rimljani pravili sir, a rimski vojnici dobijali porcije sira kao deo svojih obroka. U početku se koristilo samo kozje i ovčje mleko, uz korišćenje kiselih sokova voća poput smokve, za sirenje. Sir od kravlljeg mleka se počeo proizvoditi u dolini reke Po, bogate pašnjacima. Upravo ti pašnjaci zaslužni su što danas možemo da uživamo u ukusu Parmigiano Reggiano, koji se smatra...
OpširnijePronto Grana Padano – gastronomska izvrsnost Made in Italy
27.11.2020.Jedan od nesumnjivo glavnih „krivaca“ zašto je italijanska kuhinja veoma cenjena širom sveta, su sirevi. Italijani, čuveni hedonisti i gurmani, uživaju u njima, smatrajući ih mnogo vrednijim od običnih namirnica. Za njih su sirevi pitanje ponosa. Jednim delom, njima u čast, stvorili su spuntino, popodnevnu čajanku u kafeima, ali na italijanski način – vino uz sireve i salame, koji neretko vise sa plafona. Smatra se da je Grana Padano jedan od prvih...
OpširnijePronto FORMAGIO per PASTA – kuvajte kao italijanski majstori paste
27.11.2020.„Pasta sa sirom bez sosa ima smisla, ali pasta sa sosom bez sira, nikako“. Ova čuvena izreka Italijana najslikovitije govori o neraskidivoj ljubavi. Jer, kada neko pomene Italiju prvo pomislimo na fantastične testenine, ali ono po čemu su Italijani još poznati jesu sjajni sirevi koji čine neizostavni sastojak većine jela iz italijanske kuhinje. Jedan od takvih je i PRONTO FORMAGIO per PASTA - italijanski tvrdi ribani parmezan koji daje jedinstveni ukus pasti, rižotu,...
Opširnije