Suši sa lososom
Napravite najbolju harmoniju Italije i Japana u svom domu.
Sastojci:
1 pakovanje nori algi
250 g Riso Gallo Arborio pirinča (PoručiteOVDE)
1 krastavac
250 g dimljenog lososa
1/2 kašičice belog luka u prahu
mešavina začina, biber
Priprema:
Pirinač obarite u slanoj vodi, potom ga ocedite od suvišne tečnosti. U kuvani pirinač dodajte beli luk i začine po ukusu. Krastavac uzdužno isecite na osmine, a dimljeni losos na trake. Na podlogu od bambusa stavite jedan list nori alge pa premažite slojem pirinča debljine 0,5 cm.
Na donju stranu nori alge, preko pirinča, poprečno stavite štapić krastavca i nekoliko traka dimljenog lososa. Pomoću podloge od bambusa čvrsto urololajte suši. Nori alga će od vlažnog i toplog pirinča omekšati, te se rolat odmah može iseći na parčad debljine 2 cm.