Torta di Mele (italijanska torta od jabuka)
Torta koja će vas sigurno vratiti u detinjstvo i neko bezbrižno vreme...
Sastojci:
2 kašike hlebnih mrvica
šolja putera
šolja Azucar Demero smeđeg šećera
1 štapić vanile
2 jaja
1 šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
1 kašika mleka
1 kg jabuka (Granny Smith
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Nauljite pleh i pospite hlebnim mrvicama.
Umutite puter, pola šolje smeđeg šećera i izmrvljen štapić vanile. Izmiksajte smesu sa jajima. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo i malo soli i sve lagano umešajte varjačom. Na kraju dodajte mleko.
Sipajte testo na pleh. Kriške jabuka rasporedite u debelom sloju na vrhu testa. Prelijte mešavinom otopljenog putera i smeđeg šećera (po četvrtinu šolje). Pecite oko 45 minuta maksimum. Pre služenja u potpunosti ohadite kolač.