najbolja ulja italije

Torta di Mele (italijanska torta od jabuka)

Torta di Mele (italijanska torta od jabuka)

Torta koja će vas sigurno vratiti u detinjstvo i neko bezbrižno vreme...

Sastojci:

2 kašike hlebnih mrvica

šolja putera

šolja Azucar Demero smeđeg šećera

1 štapić vanile

2 jaja

1 šolja brašna

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

1 kašika mleka

1 kg jabuka (Granny Smith

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Nauljite pleh i pospite hlebnim mrvicama.

Umutite puter, pola šolje smeđeg šećera i izmrvljen štapić vanile. Izmiksajte smesu sa jajima. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo i malo soli i sve lagano umešajte varjačom. Na kraju dodajte mleko.

Sipajte testo na pleh. Kriške jabuka rasporedite u debelom sloju na vrhu testa. Prelijte mešavinom otopljenog putera i smeđeg šećera (po četvrtinu šolje). Pecite oko 45 minuta maksimum. Pre služenja u potpunosti ohadite kolač.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt