najbolja ulja italije

Kapreze limun torta

Kapreze limun torta

Započnite ovaj ledeni vikend neodoljivom italijanskom tortom.

Sastojci:

4 jaja

200 g Schogetten bele čokolade

320 g bademovog brašna

180 g maslaca

130 g Azucar Demero smeđeg šećera

2 kašike kisele pavlake

2 kašike limunovog soka

1 limun

1 lajm

 

Priprema:

Otopite čokoladu na pari. Penasto umutite cela jaja sa šećerom, maslac stavite na tihu vatru da se otopi, izrendajte koru lajma i limuna. Kada se jaja lepo umute dodajte kiselu pavlaku, još malo mutite i dodajte otopljenu belu čokoladu.

Potom dodajte rendanu koru limuna i lajma, bademovo brašno i na kraju dodajte otopljeni maslac. Sve lepo sjedinite i na kraju dodajte sok jednog limuna, pa još malo promešajte i masu sipajte u pripremljeni kalup. Pecite tortu u zagrejanoj rerni 40 minuta na 170 stepeni. Kada se ispeče i ohladi izvadite iz pleha, pospite šećerom u prahu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt