Kapreze limun torta
Započnite ovaj ledeni vikend neodoljivom italijanskom tortom.
Sastojci:
4 jaja
200 g Schogetten bele čokolade
320 g bademovog brašna
180 g maslaca
130 g Azucar Demero smeđeg šećera
2 kašike kisele pavlake
2 kašike limunovog soka
1 limun
1 lajm
Priprema:
Otopite čokoladu na pari. Penasto umutite cela jaja sa šećerom, maslac stavite na tihu vatru da se otopi, izrendajte koru lajma i limuna. Kada se jaja lepo umute dodajte kiselu pavlaku, još malo mutite i dodajte otopljenu belu čokoladu.
Potom dodajte rendanu koru limuna i lajma, bademovo brašno i na kraju dodajte otopljeni maslac. Sve lepo sjedinite i na kraju dodajte sok jednog limuna, pa još malo promešajte i masu sipajte u pripremljeni kalup. Pecite tortu u zagrejanoj rerni 40 minuta na 170 stepeni. Kada se ispeče i ohladi izvadite iz pleha, pospite šećerom u prahu.