Slatki recepti
Italijanski voćni kolač sa mangom i pistaćima
06.08.2021.Danas smo za vas pripremili ukusnu i jednostavnu italijansku poslasticu koju morate probati. Sastojci: 50 g Azucar Demero smeđeg šećera 2 manga 1 kašika maslaca pistaći nana Za testo: 250 g brašna 125 mililitara vode 100 g putera 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera so Priprema : Da biste pripremili testo, iseckajte puter u sitne komade i pomešajte sa brašnom, smeđim šećerom i dodajte prstohvat soli. Zatim dodajte 125 ml vode...
OpširnijeNovogodišnji slani chimney kolač
28.12.2020.Praznici su idealno vreme da, za svoju dušu i bez stresa, isprobate neki novi recept. Obavezno probajte slanu varijantu kolača kojeg svi obožavaju. Sastojci: 500 ml mleka 10 g svežeg kvasca 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera 2 kašike soli 150 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja 1 žumance 1 kg brašna 1 belance (za premazivanje nepečenog testa) susam (za posipanje testa) Priprema: Polovinu brašna stavite u posudu, dodajte izmrvljen...
OpširnijeTorta di Mele (italijanska torta od jabuka)
22.09.2020.Torta koja će vas sigurno vratiti u detinjstvo i neko bezbrižno vreme... Sastojci: 2 kašike hlebnih mrvica šolja putera šolja Azucar Demero smeđeg šećera 1 štapić vanile 2 jaja 1 šolja brašna 1 kašičica praška za pecivo prstohvat soli 1 kašika mleka 1 kg jabuka (Granny Smith Priprema: Zagrejte rernu na 190 stepeni. Nauljite pleh i pospite hlebnim mrvicama. Umutite puter, pola šolje smeđeg šećera...
OpširnijeGelato Italiana
28.07.2020.Sa ovim sladoledom nema greške, jer je satkan od vrhunskih sastojaka. Sastojci: 70 g Schogetten crne čokolade 50 g Azucar Demero smeđeg šećera 1 dl slatke pavlake 1 dl mleka 3 žumanceta 1 jaje kašičica ekstrakta vanile 1,5 kašičica glukoznog sirupa Priprema: Žumanca, jaje i polovinu smeđeg šećera skuvajte na pari, uz stalno mešanje.Smesa je gotova kad postane veoma gusta. Mleko, slatku pavlaku, preostali šećer i...
OpširnijeBiscotti
11.03.2020.Iako poznati kao praznična poslastica, biscotti se mogu pripremati bilo kada u toku godine. Poreklom su iz predivne Sardinije. Dugo traju, ne raspadaju se i veoma su ukusni. Sastojci: 150 g Azucar Demero smeđeg šećera 360 g brašna prstohvat soli 1 ½ kašičica praška za pecivo 115 g putera 3 jaja 1 kašičica ekstrakta vanile ½ kašičice ekstrakta badema 1 kašičica anisa 140 g celih sirovih badema, blago tostiranih pola...
OpširnijeItalijanski sladoled od breskvi
16.06.2019.Vreli dani nikako ne idu bez sladoleda, a još ako je pripremljen od sezonskog voća, onda je to prava stvar. Sastojci: 75 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE ) 1 1/2 kašike želatina prstohvat soli 300 ml slatke pavlake 300 g breskvi 2 kašike likera od breskve 1 belance Priprema: Izmešajte smeđi šećer, želatin i so i stavite u manju šerpu. Dodajte potom pavlaku, zagrejte i mešajte na srednjoj temperaturi oko...
OpširnijeKrumiri
04.10.2018.Italijani se veoma ponose ovim kolačićima. Otkrijte i vi njihovu tajnu…
OpširnijeItalijanski hleb od pomorandže
26.04.2018.Uz šolju kafe ili čaja ovaj hleb će stvoriti pravi vatromet ukusa.
OpširnijeKapreze limun torta
03.03.2018.Započnite ovaj ledeni vikend neodoljivom italijanskom tortom.
OpširnijeItalijanski puding od pirinča
27.02.2018.Kada su deserti ovako ukusni, kao što je italijanski puding sa pirinčem, nije teško da nakratko zasučete rukave.
Opširnije