Žuta čorba od sočiva sa spanaćem i čipsom od krompira
Sastojci za 4 porcije:
- 100 gr smrznutih listova spanaća
- 2 luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 1 kašika karija
- 250 g crvenog sočiva
- 1 l gotovog bujona od povrća
- 500 ml soka od šargarepe
- Morska so
- Biber
- 1 pakovanje čipsa
Priprema
1. Spanać odlediti, crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Ekstra devičansko maslinovo ulje zagrejati i luk prodinstati dok ne postane staklast. Dodati kari i kratko propržiti. Zatim dodati sočivo, sok od šargarepe i bujon.
2. Čorbu kuvati na niskoj temperturi oko 20 minuta, dok sočivo ne postane mekano. Čorbu nakon toga izmiskati mikserom i dodati morsku so i biber po ukusu. Listove spanaća kratko zagrejati u čorbi. Čorbu servirati sa čipsom.
Po porciji: 560 kcal/2360 kJ, 53 g ugljenih hidrata, 19 g belancevina, 31 g masti
Vreme za izradu: 25 minuta