najbolja ulja italije

Žuta čorba od sočiva sa spanaćem i čipsom od krompira

Žuta čorba od sočiva sa spanaćem i čipsom od krompira

Sastojci za 4 porcije:

  • 100 gr smrznutih listova spanaća
  • 2 luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
  • 1 kašika karija
  • 250 g crvenog sočiva
  • 1 l gotovog bujona od povrća
  • 500 ml soka od šargarepe
  • Morska so
  • Biber
  • 1 pakovanje čipsa
  •  

Priprema

1.    Spanać odlediti, crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Ekstra devičansko maslinovo ulje zagrejati i luk prodinstati dok ne postane staklast. Dodati kari i kratko propržiti. Zatim dodati sočivo, sok od šargarepe i bujon.
2.    Čorbu kuvati na niskoj temperturi oko 20 minuta, dok sočivo ne postane mekano. Čorbu nakon toga izmiskati mikserom i dodati morsku so i biber po ukusu. Listove spanaća kratko zagrejati u čorbi. Čorbu servirati sa čipsom.

Po porciji: 560 kcal/2360 kJ,  53 g ugljenih hidrata, 19 g belancevina, 31 g masti

Vreme za izradu: 25 minuta

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt