najbolja ulja italije

Zeleni gaspaćo sa ekstra devičanskim maslinovim uljem

Zeleni gaspaćo sa ekstra devičanskim maslinovim uljem

Ukoliko ste u žurbi, a želite zdrav obrok, preporučujemo vam ovo jelo. Ne treba vam više od pola sata vremena za pripremu pravog mediteranskog ručka.

Sastojci:

100 g spanaća

2 čena belog luka

1 veliki iseckani krastavac

½ zelene čili papričice

šaka peršuna

šaka svežeg bosiljka

šaka sveže nane

1 avokado

4 naseckana mlada luka

200 g jogurta

2 kašike ulja

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

šaka graška

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, osim ekstra devičanskog maslinovog ulja i graška. Dodajte dovoljno vode da se stvori gusta supa. Dodajte ekstra devičanskog maslinovog ulja i čilija najmanje dva sata pre posluživanja, i promešajte. Pre samog posluživanja dodajte kuvani grašak.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt