Zelena slana torta
Veoma zdrava slana torta koja će postati kraljica vaše trpeze.
Sastojci za tri kore:
23 kašike brašna
200 g barenog spanaća
1 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 dl kisele vode
1 dl piva
1 kesica praška za pecivo
so
Sastojci za fil:
200 g majoneza
150 g Riso Gallo Arborio pirinča
100 g margarina
4 kisela krastavčića
2 kašike senfa
50 g pečenog susama
biber, so, peršun
Priprema:
U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu pa sa preostale tri kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na tri jednaka dela. Pecite kore u papirom za pečenje obloženom četvrtastom plehu. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom.
Margarin penasto umutite pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte svaku koru, a odozgo pospite pečeni susam.