najbolja ulja italije

Zelena slana torta

Zelena slana torta

Veoma zdrava slana torta koja će postati kraljica vaše trpeze.

Sastojci za tri kore:

23 kašike brašna

200 g barenog spanaća

1 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 dl kisele vode

1 dl piva

1 kesica praška za pecivo

so

 

Sastojci za fil:

200 g majoneza

150 g Riso Gallo Arborio pirinča

100 g margarina

4 kisela krastavčića

2 kašike senfa

50 g pečenog susama

biber, so, peršun

Priprema:

U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu pa sa preostale tri kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na tri jednaka dela. Pecite kore u papirom za pečenje obloženom četvrtastom plehu. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom.

Margarin penasto umutite pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun  i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte svaku koru, a odozgo pospite pečeni susam.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt