Zelena pasta sa pesto sosom
Za pripremu ovog jela nije potrebno više od 15 minuta, a svrstava se među najukusnije specijalitete italijanske kuhinje.
Sastojci:
• 400 gr kuvane testenine po želji
• 150 gr ovčjeg sira
za pesto sos:
• 2 grančice svežeg bosiljka
• 1dl Carapelli BIO ORGANIC ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 100 grama sitno iseckanih pinjola
• nekoliko čena belog luka
• 100 grama parmezana
• so i biber po ukusu
Priprema:
Sve sastojke za pesto sos osim maslinovog ulja izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu. Kad se dobro smiksalo, lagano dodajite maslinovo ulje i kad se sve dobro poveže i pretvori u umak začinite kuvanu testeninu. Ukrasite sa malo bosiljka, kojim pinjolom i po vrhu narendajte malo krupnije ovčji sir. Prijatno!