najbolja ulja italije

Zelena pasta sa pesto sosom

Zelena pasta sa pesto sosom

Za pripremu ovog jela nije potrebno više od 15 minuta, a svrstava se među najukusnije specijalitete italijanske kuhinje. 

Sastojci:

• 400 gr kuvane testenine po želji
• 150 gr ovčjeg sira

za pesto sos:

•    2 grančice svežeg bosiljka
•    1dl Carapelli BIO ORGANIC ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    100 grama sitno iseckanih pinjola 
•    nekoliko čena belog luka
•    100 grama parmezana
•    so i biber po ukusu

Priprema:

Sve sastojke za pesto sos osim maslinovog ulja izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu. Kad se dobro smiksalo, lagano dodajite maslinovo ulje i kad se sve dobro poveže i pretvori u umak začinite kuvanu testeninu. Ukrasite sa malo bosiljka, kojim pinjolom i po vrhu narendajte malo krupnije ovčji sir. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt