Zdrave ćuftice u belom sosu
Ove preukusne loptice ulepšaće svako okupljanje u vašem domu.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 kašičica soli
100 g Riso Gallo Arborio pirinča
1 glavica luka
1 jaje
Sos:
½ dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika brašna
pola kašičice mirođije
pola litre mleka
1 kisela pavlaka
biber, mešavina začina
Priprema:
U meso dodajte so, pirinač, luk i jaje pa dobro promešajte i oblikujte male ćufte. Ćufte izručite u provrelu vodu i kuvajte ih pola sata.
Na ekstra devičansko maslinovo ulje sipajte mirođiju i brašno i pržite pola minuta da brašno ne izgori. Postepeno dodajte mleko, biber i mešavinu začina. Nakon tri minuta dodajte kiselu pavlaku i lagano promešajte. U sos dodajte prethodno skuvane ćuftice i kuvajte još par minuta.