Zdrava pica od lana
Lan je veoma moćna biljka jer sadrži dosta nutritivnih materija. Bogat je omega 3 masnim kiselinama, vitaminima B1, B2 i C, kao i gvožđem, magnezijumom, kalcijumom i ostalim mineralima. U kombinaciji sa picom, dobija se njena zdravija varijanta, pa ko voli, nek izvoli:
Za ovaj recept potrebno vam je:
• za testo
-lanene semenke 250g
-jaja 2 komada
-rendani parmezan 120g
• za nadev
- italijanska kobasica 1 komad
- kuvani brokoli 1/2 šolje
- Mutti pasirani paradajz 1/2 šolje
– mocarela 1 šolja
Priprema
U većoj posudi pomešajte sve sastojke za testo dok ne dobijete homogenu smesu. Kada sve dobro izmešate, ostavite testo da odstoji 5 minuta, jer će nakon toga biti lakše za oblikovanje i razvlačenje.
U međuvremenu, zagrejte rernu na 200C. U plehu u kojem ćete peći testo obavezno stavite papir za pečenje. Razvucite testo na papir i stavite da se peče 8 minuta. Izvadite testo, stavite željene sastojke za nadev, pa pecite još 15 minuta. Prijatno!