najbolja ulja italije

Zapečeni paradajz sa lukom i kozijim sirom

Zapečeni paradajz sa lukom i kozijim sirom

Sastojci:


-Carapelli maslinovo ulje
-Mutti pelat
-crni luk
-beli luk
-malo šećera
-Pola šolje vode
-prezle
-mrvljeni koziji sir

 

Priprema:


Zagrejte rernu na 220 stepeni. Crni luk kuvajte u ekspres loncu 20 minuta dok ne omekša.
U međuvremenu, beli luk i maslinovo ulje stavite u plitku vatrostalnu činiju. Lagano propržite na srednjoj vatri jedan minut, vodeći računa da ne promeni boju. Dodajte Mutti pelat, šećer i pola šolje vode. Lagano dinstajte 10 minuta dok se ne zgusne. Nakon toga položite luk, isečen na pola u sos, isečenom stranom nadole i dinstajte još 5 minuta.
Sos pospite prezlama i mrvljenim sirom i pecite još 20 minuta dok ne porumeni. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt