najbolja ulja italije

Zapečeni njoki s pikantnim sosom od paradajza

Zapečeni njoki s pikantnim sosom od paradajza

Veoma brzo i pikantno jelo – vaš kec iz rukava u posebnim prilikama.

Sastojci:

800 g Mutti pelat

2 čena belog luka

čili papričica

list bosiljka

600 g njoki

35 g mocarele

 

Priprema:

U  posudi izmešajte pelat paradajz, beli luk, čili i bosiljak pa zakuvajte na srednjoj vatri. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte 15 min, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne.

U međuvremenu skuvajte njoke prema uputstvu. Dobro ih ocedite pa dodajte u posudu s sosom od paradajza i dobro izmešajte.

Rasporedite njoke po posudama pa pospite mocarelom. Pecite u rerni dva-tri minuta ili dok ne počnu da se stvaraju mehurići i ne počnu da primaju zlatnu boju.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt