najbolja ulja italije

Zapečene farfalle sa Mutti paradajzom

Zapečene farfalle sa Mutti paradajzom

U nedelji kada se širom sveta slavi pasta, donosimo vam recept za integralnu testeninu, koja se veoma jednostavno priprema, a predivnog je ukusa.

Sastojci:

1 pakovanje integralnih Rummo farfalla

200 g mocarele

300 ml Mutti pasata

150 g kačkavalja

100 g maslaca

Priprema:

Farfalle skuvajte i ostavite ih sa strane da se procede i prohlade. Vatrostalnu posudu za pečenje premažite maslacem, pa u nju premestite skuvanu testeninu. Prelijte pasiranim paradajzom, pa prekrijte mocarelom isečenom na kockice i na kraju pospite narendanim kačkavaljem.

Preostali maslac poređajte po siru i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt