najbolja ulja italije

Zapečena jaja u ljutom paradajz sosu

Zapečena jaja u ljutom paradajz sosu

Porcija za 2 osobe
Vreme pripreme: 25 min
Kalorijska vrednost po porciji: 340 cal
Masti po porciji: 20 gr

Sastojci:
•    1 kašičica maslinovog ulja
•    2 crvena luka, isečena
•    1 čili paprika, očišćena od semenki i sitno iseckana
•    1 čen belog luka, iseckan
•    Mala veza svežeg korijandera, stabljike i listovi posebno iseckani
•    2 400 gr konzerviranog čeri paradajza
•    1 kašika šećera
•    4 jaja
 Priprema:
1.    Zagrejati maslinovo ulje u poklopljenom tiganju, zatim prodinstati luk dok ne omekša, dodati čili papriku, beli luk i stabljike korijandera i dinstati još pet minuta. U to dodati paradajz i šećer i kuvati 8-10 minuta.

2.    Koristeći zadnji deo velike kašike, napraviti 4 rupe u sosu, i u svaku od njih staviti jedno sveže jaje. Poklopiti tiganj i kuvati na tihoj vatri 6-8 minuta, dok jaja ne budu po vašem ukusu pripremljena. Po jelu pospite listove korijandera i služite uz hrskav hleb.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt