najbolja ulja italije

Zakuska od patlidžana i sira

Zakuska od patlidžana i sira

Brzo, ukusno i zdravo. Baš kako Italijani vole. Pripremite sami ovu zakusku od patlidžana koju upotpunjuje mekani i sočni ukus sira…

 

Potrebno je:

•    500gr patlidžana
•    1/2 kašičice soli
•    1/2 kašičice belog luka u prahu
•    250gr Mutti pasiranog paradajza (poruči OVDE)
•    2 mlevena čena belog luka
•    1/2 kašičice italijanskog začina
•    1/2 kašičice origana
•    1/4 šoljice iseckanog mocarela sira
•    2 kašike narendanog parmezana
•    Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE)

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Oljuštite patlidžan i isecite ga na kriške. Namažite sa obe strane Carapelli maslinovim uljem i podmažite pleh za pečenje. Poređajte u pleh patlidžan i pospite sa soli i lukom u prahu. Pecite 20 minuta, okrećući patlidžan sa obe strane da porumeni.

U tiganju, prodinstajte malo na Carapelli maslinovom ulju beli luk dok lagano ne porumeni.

Dodajte Mutti pasirani paradajz, italijanski začin, i origano.

Smanjite na najnižu temperaturu i pokopite.

Izvadite patlidžan iz pleha.

U malju tepsiju, nanesite tanak sloj umaka od paradajza. Dodajte preko jedan sloj patlidžana, još jedan od umaka i tako dalje, sve dok sve ne upotrebite.

Završite slojem umaka. Odozgo poređajte sir i zapecite dok se sir ne otopi. Služite toplo uz prepečen hleb. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt