Vegeterijanska musaka od tikvica
Danas je idealan dan za ručak bez mesa.
Sastojci:
150 g Riso Gallo integralnog pirinča (možete poručiti OVDE)
1 kg mladih tikvica
3 – 4 struka mladog luka
1 šargarepa
2 jajeta
200 ml pavlake
2 – 3 kašike peršuna
2 čena belog luka
100 g rendanog sira
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
Priprema:
Tikvice operite, oljuštite i isecite ih na kolutove ili listove, posolite i ostavite da odstoje i puste vodu. Pirinač skuvajte i ocedite.
Vatrostalnu posudu podmažite sa kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja, stavite red tikvica, preko tikvica pola naseckanog povrća, zatim naseckan peršun i narendani sir, pa ponovite čitav proces. Na kraju poređajte tikvice.
Pecite u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni. Umutite jaja, dodajte pavlaku i malo peršuna i time prelijte musaku i vratite u rernu još pet minuta da se zapeče.