najbolja ulja italije

Vegeterijanska musaka od tikvica

Vegeterijanska musaka od tikvica

Danas je idealan dan za ručak bez mesa.

Sastojci:

150 g Riso Gallo integralnog pirinča (možete poručiti OVDE)

1 kg mladih tikvica

3 – 4 struka mladog luka

1 šargarepa

2 jajeta

200 ml pavlake

2 – 3 kašike peršuna

2 čena belog luka

100 g rendanog sira

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

 

Priprema:

Tikvice operite, oljuštite i isecite ih na kolutove ili listove, posolite i ostavite da odstoje i puste vodu. Pirinač skuvajte i ocedite.

Vatrostalnu posudu podmažite sa kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja, stavite red tikvica, preko tikvica pola naseckanog povrća, zatim naseckan peršun i narendani sir, pa ponovite čitav proces. Na kraju poređajte tikvice.

Pecite u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni. Umutite jaja, dodajte pavlaku i malo peršuna i time prelijte musaku i vratite u rernu još pet minuta da se zapeče.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt