Vegetarijanski kaneloni
Ovo sjajno italijansko jelo ima neograničen broj načina pripreme, a mi smo danas odabrali ovaj za vas.
Sastojci za četiri osobe:
3 komada crnog luka
pola kašičice biberа
4 čena belog luka
2 pakovanja Rummo Cannelloni all'uovo (možete poručiti OVDE)
400 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE)
pola kašičice mešavine začina
so
2 komada krompira
150 g spanaća
250 g šampinjona
2 komada šargarepe
400 g tikvica
350 g trapist sira
Priprema:
U dubljem tiganju propržite na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja sitno isečeni crni i beli luk. Povrće i šampinjone isecite na tanke kolutove, dodajte proprženom luku, pa dinstajte još 15 minuta. Dodajte začine i 200 ml pelata. Kuvajte još pet minuta i sklonite sa ringle.
Pripremljenim filom napunite kanelone. Nauljite vatroslatnu posudu, sipajte 100 ml pelata, pospite ga rendanim trapistom, potom ređajte punjene kanelone. Preostalim pelatom prelijte kanelone i pospite trapistom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.