najbolja ulja italije

Vegetarijanski kaneloni

Vegetarijanski kaneloni

Ovo sjajno italijansko jelo ima neograničen broj načina pripreme, a mi smo danas odabrali ovaj za vas.

Sastojci za četiri osobe:

3 komada crnog luka

pola kašičice biberа

4 čena belog luka

2 pakovanja Rummo Cannelloni all'uovo (možete poručiti OVDE)

400 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE)

pola kašičice mešavine začina

so

2 komada krompira

150 g spanaća

250 g šampinjona

2 komada šargarepe

400 g tikvica

350 g trapist sira

Priprema:

U dubljem tiganju propržite na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja sitno isečeni crni i beli luk. Povrće i šampinjone isecite na tanke kolutove, dodajte proprženom luku, pa dinstajte još 15 minuta. Dodajte začine i 200 ml pelata. Kuvajte još pet minuta i sklonite sa ringle.

Pripremljenim filom napunite kanelone. Nauljite vatroslatnu posudu, sipajte 100 ml pelata, pospite ga rendanim trapistom, potom ređajte punjene kanelone. Preostalim pelatom prelijte kanelone i pospite trapistom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt