Ukusni sos sa maslinama i paradajzom
Ovaj sos koji Italijani zovu Sugo Alla Puttannesca se veoma lako priprema, samo su vam potrebne kvalitetne italijanske namirnice. Odličan je kao preliv za sve vrste testenina, a možete ga koristiti i kao namaz na prepečen hleb.
Potrebno je :
- 500gr Mutti polpa paradajza (poruči OVDE)
- 1 konzerva Il Capitano tunjevine u maslinovom ulju (poruči OVDE)
- 70gr kapara
- 100gr Olives crnih maslina, iseckanih (poruči OVDE)
- MaloCarapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
- 1 feferonka, usitnjena
- so,
- biber,
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- Peršun, iseckan
- Bosiljak, iseckan
Priprema:
Sipati ulje u tavu i odmah staviti naseckan beli luk. Lagano mešati dok se ulje greje. Zatim dodati Mutti paradajz i kuvati 20 min. Potom ubaciti sve ostale sastojke i kuvati na tihoj vatri još 20 min. Željene testenine skuvati prema uputstvu i preliti toplim sosom. Prijatno!