najbolja ulja italije

Ukusni sos sa maslinama i paradajzom

Ukusni sos sa maslinama i paradajzom

Ovaj sos koji Italijani zovu Sugo Alla Puttannesca se veoma lako priprema, samo su vam potrebne kvalitetne italijanske namirnice. Odličan je kao preliv za sve vrste testenina, a možete ga koristiti i kao namaz na prepečen hleb.


Potrebno je :

 

Priprema:

Sipati ulje u tavu i odmah staviti naseckan beli luk. Lagano mešati dok se ulje greje.  Zatim dodati Mutti paradajz i kuvati  20 min. Potom ubaciti sve ostale sastojke i kuvati na tihoj vatri još 20 min. Željene testenine skuvati prema uputstvu i preliti toplim sosom. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt