najbolja ulja italije

Ukusna čorba od povrća i maslinovog ulja

Ukusna čorba od povrća i maslinovog ulja

Lagana i osvežavajuća čorba, koja će lepo prijati u toplim danima.

Sastojci:

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 crni luk

1 stabljika celera

300 g pečurki

5 šolja bujona od povrća

Svež peršun

So, samleven biber

Kisela pavlaka


Priprema:

Propržite iseckan luk na ekstra devičanskom maslinovom ulju, pa dodajte celer. Dodajte pečurke iseckane ili cele i dinstajte ih oko 5 minuta na srednjoj temperaturi. Posolite i pobiberite pečurke. Na kraju dodajte 5 šolja bujona, kuvajte dok ne provri, a onda smanjite vatru i kuvajte čorbu oko 20 minuta. Dodajte na kraju peršun. Služite uz kiselu pavlaku.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt