najbolja ulja italije

Ukiseljen crni luk na italijanski način

Ukiseljen crni luk na italijanski način

Evo kako Italijani spremaju zimnicu.

Sastojci:

1,5 kg sitnog crnog luka

2 l alkoholnog sirćeta

1 l vode

4 limuna

3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

4 kašike soli

2 kesice bibera u zrnu

Priprema:

U veći lonac stavite očišćen luk, prelijte polovinom sirćeta, dodajte so i poklopite pa ostavite da odstoji jedan dan. Sledećeg dana, zajedno sa tečnošću u kojoj je odstojao stavite luk da se kuva do čeiri minuta od momenta kada provri. Skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Za to vreme, pomešajte preostalo sirće sa vodom, sokom od limuna i smeđim šećerom pa sve kratko prokuvajte, a zatim ohladite.

Ohlađeni luk ređajte u teglice, dodajte biber i prelijte razblaženim sirćetom. Teglice odložite na hladno mesto.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt