najbolja ulja italije

Tuna salata sa pasuljem i paprikom

Tuna salata sa pasuljem i paprikom

Lagano letnje jelo koje podjednako možete služiti kao salatu i kao glavno jelo.

Potrebno:

2 pakovanja La perla tunjevine u sopstvenom soku

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

250 g belog ili crvenog pasulja iz konzerve

1 limun

2 komada zelene paprike

1 kašika Basso aceto balsamico

1 kašičica soli, bosiljka, timijana

Priprema:

Sveže paprike isecite na kockice, pa pomešajte zajedno sa tunjevinom i pasuljem. U posebnoj posudi pripremite dresing od ekstra devičanskog maslinovog ulja, sirćeta i začina. Tako pripremljenim dresingom prelijte salatu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt