Tuna carbonara
Klasična carbonara testenina je odavno našla svoje mesto i u našoj kuhinji. Njen savršen ukus, tekstura koja se topi u ustima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Danas vam donosimo jedan od brojnih recepata za ovaj specijalitet sa tunom. Možda će vas iznenaditi kombinacija ribe i jaja, ali probajte i nećete se pokajati!
Sastojci:
- 100 gr testenine po izboru
- 1 konzerva Il Capitano tune
- 1 jaje
- 1 kašičica neutralne pavlake
- 2 kašičice parmezana
- Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
- So
- Biber
- ½ dcl belog vina
- Bosiljak ili peršun
- 2 čena belog luka
Priprema:
U tavi na maslinovom ulju lagano pržiti beli luk, zatim dodati tunu i ostaviti na laganoj vatri. Dodati belo vino i ostaviti na vatri dok ne ispari. U međuvremenu pripremiti testeninu prema uputstvu.
U činiji dobro sjediniti jaje, neutralnu pavlaku, parmezan, so i biber.
Kada je testenina kuvana, dodati je u tavu sa tunom i dobro promešati. Zatim sve zajedno ubaciti u činiju sa jajetom i mešati dok se jaja ne zgrušaju. Po želji posuti svežim bosiljkom ili peršunom. Dekorisati po želji i poslužiti toplo. Uživajte!