najbolja ulja italije

Tuna carbonara

Tuna carbonara

Klasična carbonara testenina je odavno našla svoje mesto i u našoj kuhinji. Njen savršen ukus, tekstura koja se topi u ustima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Danas vam donosimo jedan od brojnih recepata za ovaj specijalitet sa tunom. Možda će vas iznenaditi kombinacija ribe i jaja, ali probajte i nećete se pokajati!

Sastojci:

 

Priprema:

U tavi na maslinovom ulju lagano pržiti beli luk, zatim dodati tunu i ostaviti na laganoj vatri. Dodati belo vino i ostaviti na vatri dok ne ispari. U međuvremenu pripremiti testeninu prema uputstvu.

U činiji dobro sjediniti jaje, neutralnu pavlaku, parmezan, so i biber.

Kada je testenina kuvana, dodati je u tavu sa tunom i dobro promešati. Zatim sve zajedno ubaciti u činiju sa jajetom i mešati dok se jaja ne zgrušaju. Po želji posuti svežim bosiljkom ili peršunom. Dekorisati po želji i poslužiti toplo. Uživajte!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt