Trippa alla parmigiana
Ovo bogato i ukusno jelo dolazi iz tradicionalne kuhinje Emilija Romanja regije. Trippa alla parmigiana predstavlja drevno, ukusno Secondi piatti jelo koje, po želji, možete poslužiti s prepečenim hlebom.
Evo recepta:
• 1 glavica crnog luka
• Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE)
• 220 gr Mutti pasiranog paradajza (poruči OVDE)
• 200 gr goveđeg bujona
• 100 gr narendanog parmezana
• So i biber
• 1 kg čistih škembića
Priprema:
Sitno naseckajte luk i izrežite škembiće u trake. U velikoj činiji izdinstajte luk sa Carapelli maslinovim uljem, dok ne dobije smeđu boju. Dodajte polako goveđi bujon i kuvajte 10-ak minuta. Zatim dodajte škembiće i dinstajte još 5-6 minuta. Začinite solju i biberom.
Dodajte zatim Mutti pasirani paradajz. Umešajte sve drvenom kašikom, a zatim pustite da se dinsta na laganoj vatri bez poklopca oko 2 sata, povremeno dodajući još goveđeg bujona, tako da se škembići ne isuše i ostanu mekani. Nakon kuvanja dodajte parmezan, promešajte i poslužite svoj specijalitet.
Prijatno!