najbolja ulja italije

Trippa alla parmigiana

Trippa alla parmigiana

Ovo bogato i ukusno jelo dolazi iz tradicionalne kuhinje Emilija Romanja regije. Trippa alla parmigiana predstavlja drevno, ukusno Secondi piatti jelo koje, po želji, možete poslužiti s prepečenim hlebom.

Evo recepta:

•    1 glavica crnog luka
•    Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE)
•    220 gr Mutti pasiranog paradajza (poruči OVDE)
•    200 gr goveđeg bujona
•    100 gr narendanog parmezana
•    So i biber
•    1 kg čistih škembića

Priprema:

Sitno naseckajte luk i izrežite škembiće u trake. U velikoj činiji izdinstajte luk sa Carapelli maslinovim uljem, dok ne dobije smeđu boju. Dodajte polako goveđi bujon i kuvajte 10-ak minuta. Zatim dodajte škembiće i dinstajte još 5-6 minuta. Začinite solju i biberom.

Dodajte zatim Mutti pasirani paradajz. Umešajte sve drvenom kašikom, a zatim pustite da se dinsta na laganoj vatri bez poklopca oko 2 sata, povremeno dodajući još goveđeg bujona, tako da se škembići ne isuše i ostanu mekani. Nakon kuvanja dodajte parmezan, promešajte i poslužite svoj specijalitet.

Prijatno!
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt