najbolja ulja italije

Tradicionalna sicilijanska supa od sočiva i ruzmarina

Tradicionalna sicilijanska supa od sočiva i ruzmarina

Veoma aromatična gusta supa, najbolje ide uz prepečeni hleb sa ekstra devičanskim maslinovim uljem i belim lukom.

Sastojci:

 

Priprema:

Sočivo očistite, operite i stavite u posudu s hladnom vodom i prstohvatom sode bikarbone, na dva sata da odstoji. Ekstra devičansko maslinovo ulje zagrejte u loncu s debljim dnom i dodajte sitno naseckanu pančetu pa pržite par minuta. Dodajte sitno naseckani luk pa nastavite da dinstante na srednjoj vatri oko 5 min, dok luk ne omekša.

Celer, šargarepu i listiće ruzmarina naseckajte sitno. U posudu dodajte oceđeno sočivo, dodajte povrće i lovor i sve dobro promešajte.

Dodajte pelat i bujon iI kuvajte na najjačoj vatri, dok ne provri. Smanjite temepraturu, pokrijte lonac poklopcem, pa pustite da lagano kuva oko sat vremena, dok sočivo ne bude kuvano.

Servirajte s malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i sa sveže iseckanim listovima ruzmarina.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt