Toskanska cacciatore piletina
Piletina cacciatore je klasično toskansko jelo, koje se drugačije naziva i lovački gulaš. Spada u kategoriju „jela za hladne dane“ i vrlo je ukusno. Probajte!
Sastojci:
• 1 pile
• 400 g. Mutti pasate
• 1 glavica crnog luka
• 2 šargarepe
• 2 stabljike celera
• 1 čen belog luka
• 1 čaša belog vina
• Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje
• So i biber
• Malo crnih maslina
Priprema:
Odvojite piletinu od kosti, očistite i operite. Izrežite je na 12 komada: 2 krila, 2 bedra, 2 dela od grudi, 2 noge i preostale delove na još 4 komada.
Pržite šargarepu, celer i luk u 5 kašika Carapelli maslinovog ulja i dodajte pileće komade na nekoliko minuta na srednje jakoj vatri.
Nakon nekoliko minuta pileći komadi će formirati neku vrstu svetlo smeđe kore i u ovom trenutku dodajte čašu belog vina. Kad alkohol ispari dodajte Mutti pasatu, so, biber, poklopite lonac i nastavite kuvati još 40 minuta. Kada je gotovo, dodajte masline i poslužite. Prijatno!