najbolja ulja italije

Toskanska cacciatore piletina

Toskanska cacciatore piletina

Piletina cacciatore je klasično toskansko jelo, koje se drugačije naziva i lovački gulaš. Spada u kategoriju „jela za hladne dane“ i vrlo je ukusno. Probajte!

Sastojci:

•    1 pile
•    400 g. Mutti pasate 
•    1 glavica crnog luka
•    2 šargarepe
•    2 stabljike celera
•    1 čen belog luka
•    1 čaša belog vina
•    Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje
•    So i biber
•    Malo crnih maslina

 

Priprema:

Odvojite piletinu od kosti, očistite i operite. Izrežite je na 12 komada: 2 krila, 2 bedra, 2 dela od grudi, 2 noge i preostale delove na još 4 komada.

Pržite šargarepu, celer i luk u 5 kašika Carapelli maslinovog ulja i dodajte pileće komade na nekoliko minuta na srednje jakoj vatri.

Nakon nekoliko minuta pileći komadi će formirati neku vrstu svetlo smeđe kore i u ovom trenutku dodajte čašu belog vina. Kad alkohol ispari dodajte Mutti pasatu, so, biber, poklopite lonac i nastavite kuvati još 40 minuta. Kada je gotovo, dodajte masline i poslužite. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt