najbolja ulja italije

Toskana čorba

Toskana čorba

Obrok za dve osobe

Sastojci:

  • 60 g šargarepe,
  • 30 g crnog luka,
  • 10 g maslinovog ulja hladno ceđenog Carapelli,
  • 4 dl Mutti pasiranog paradjza -PASSATA,
  • 4 g soli,
  • 5 g peršuna za dekoraciju,
  • 60 g parmezana,
  • 5 g mlevenog bibera.

 

Priprema:

Na vrelom Carapelli maslinovom ulju propržiti sitno seckanu šargarepu i cmi luk. Kada je povrće upula gotovo, vadimo ga i i uz mao vode izblendamo. Izblendanu masu vratiti u posudu i dodati Mutli pasirani paradajz PASSATA. Začiniti sa soli, biberom i šećerom. Kuvati čorbu još 10 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Servirati čorbu i dekoratisati je peršunom i mlevenim parmezanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt