Topla salata od prokelja
Ispraćamo poslednje tople dane uz ovu vitaminsku bombu.
Sastojci:
za dresing
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
1/2 kašike senfa
1/4 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera
1 čen belog luka
1/8 kašičice morske soli
sveže mleveni biber
za salatu
400 g nasečenog prokelja
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kruška isečena na tanje kriške
1 šaka suvih brusnica
morska so
sveže mleveni crni biber
Priprema:
Za pripremu dresinga u manju teglu stavite sve navedene sastojke, dobro zatvorite i snažno protresite. Suve brusnice stavite u manju činiju, prelijte vrelom vodom i natopite pet minuta. Ocedite i ostavite sa strane. Krušku očistite od semena i isecite na tanke kriške.
U veći tiganj, zagrejan na srednje jakoj vatri, ulijte ekstra devičansko maslinovo ulje, dodajte nasečeni prokelj i uz mešanje pržite oko pet minuta, da malo omekša. Sklonite sa ringle i pospite solju i biberom.
Dodajte krušku i brusnice, polijte pripremljenim dresingom po ukusu, pažljivo promešajte i još malo pobiberite.