najbolja ulja italije

Tikvice sa Chermoula marinadom

Tikvice sa Chermoula marinadom

Sastojci za 4 porcije:

•    200 g luka
•    2 čena belog luka
•    ½ veze korijandera
•    Pola čajne kašičice slatke aleve paprike
•    Pola čajne kasicice mlevenog kumina
•    Biber, so
•    2 kašike soka od limuna
•    4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
•    4 tikvice
•    70 g oraha

 

Priprema:

1.    Očistiti crni i beli luk. Crni luk iseći sitno na kockice, beli luk samleti. Pola začinskog bilja sitno iseckati. Za marinadu luk, beli luk i seckano začinsko bilje izmešati sa začinima, sokom od limuna i maslinovim uljem.
2.    Tikvice oljuštiti, očistiti i iseći po dužini na 1 cm široke šnite. Tikvice preliti marinadom, posoliti, složiti u široku, ravnu posudu i pokriveno na srednjoj temperaturi dinstati oko 25 minuta.
3.    U međuvremenu grubo iseći orahe i ostatak začinskog bilja. Šnite tikvica složiti na oval i posuti orasima i začinskim biljem, poprskati sa malo vrele vode, posoliti po potrebi i servirati.

Po porciji: 275 kcal/1160 kJ,  11 g ugljenih hidrata, 8 g belančevina, 22 g masti

Vreme za pripremu: 30 minuta
Vreme za izradu: 25 minuta

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt