Tikvice sa Chermoula marinadom
Sastojci za 4 porcije:
• 200 g luka
• 2 čena belog luka
• ½ veze korijandera
• Pola čajne kašičice slatke aleve paprike
• Pola čajne kasicice mlevenog kumina
• Biber, so
• 2 kašike soka od limuna
• 4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
• 4 tikvice
• 70 g oraha
Priprema:
1. Očistiti crni i beli luk. Crni luk iseći sitno na kockice, beli luk samleti. Pola začinskog bilja sitno iseckati. Za marinadu luk, beli luk i seckano začinsko bilje izmešati sa začinima, sokom od limuna i maslinovim uljem.
2. Tikvice oljuštiti, očistiti i iseći po dužini na 1 cm široke šnite. Tikvice preliti marinadom, posoliti, složiti u široku, ravnu posudu i pokriveno na srednjoj temperaturi dinstati oko 25 minuta.
3. U međuvremenu grubo iseći orahe i ostatak začinskog bilja. Šnite tikvica složiti na oval i posuti orasima i začinskim biljem, poprskati sa malo vrele vode, posoliti po potrebi i servirati.
Po porciji: 275 kcal/1160 kJ, 11 g ugljenih hidrata, 8 g belančevina, 22 g masti
Vreme za pripremu: 30 minuta
Vreme za izradu: 25 minuta