najbolja ulja italije

Tikvice na italijanski način

Tikvice na italijanski način

Lagani, osvežavajući ručak bez mesa, najbolje ističe predivan ukus tikvica.

Sastojci:

 

Priprema:

Tikvicama odsecitei drške, a potom ih uzdužno presecite napola. Kašičicom pažljivo izdubite sredinu i potom tu izvađenu smesu sitno iseckajte. Pelat, crni luk i zelene masline što sitnije iseckajte.

Na otopljenom puteru propržite crni luk kako bi omekšao, a potom dodajte meso tikvica, pelat, masline, bosiljak, origano i začine po ukusu. Dinstajte na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne ispari.

Izdubljene tikvice premažite ekstra devičanskim uljem i posložite ih u nauljenu vatrostalnu činiju. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Potom ih izvadite iz rerne i u njih rasporedite polovinu pripremljene smese od povrća. Prekrijte listovima kačkavalja, nanesite ostatak smese i ponovo prekrijte sirom.

Ovako pripremljene tikvice vratite u rernu i nastavite sa pečenjem dok ne porumene.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt