Testenina sa bundevom i parmezanom
Možda vam na prvi pogled ne deluje tako, ali ovo je sjajna kombinacija.
Sastojci:
1 pakovanje Rummo testenine po želji
mala glavica crnog luka
češanj belog luka
1 kašika brašna
1 šolja pasirane bundeve
1 šolja mleka
1 kašika putera
malo soli
malo origana
pola šolje rendanog parmezana
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Potom u veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite pastu da se skuva.
Iseckajte beli i crni luk. Otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu. Kada se smesa sjedinila sa ostatkom smese, umešajte i mleko, pa sklonite sa ringle.
Kuvanu testeninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte pastu smesom od bundeve i mešajte tako da sva pasta bude utopljena u smesu. Pospite pastu rendanim parmezanom i zapecite u rerni oko 10 minuta, odnosno dok se sir ne istopi.