najbolja ulja italije

Testenina sa bundevom i parmezanom

Testenina sa bundevom i parmezanom

Možda vam na prvi pogled ne deluje tako, ali ovo je sjajna kombinacija.

Sastojci:

1 pakovanje Rummo testenine po želji

mala glavica crnog luka

češanj belog luka

1 kašika brašna

1 šolja pasirane bundeve

1 šolja mleka

1 kašika putera

malo soli

malo origana

pola šolje rendanog parmezana

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Potom u veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite pastu da se skuva.

Iseckajte beli i crni luk. Otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu. Kada se smesa sjedinila sa ostatkom smese, umešajte i mleko, pa sklonite sa ringle.

Kuvanu testeninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte pastu smesom od bundeve i mešajte tako da sva pasta bude utopljena u smesu. Pospite pastu rendanim parmezanom i zapecite u rerni oko 10 minuta, odnosno dok se sir ne istopi.  


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt