najbolja ulja italije

Testenina sa avokadom i piletinom

Testenina sa avokadom i piletinom

Ukoliko želite da zadivite nekog ko nije navikao na egzotična jela, ovo je pravi način.

Sastojci: 

1 zreli avokado

250 g  Rummo paste (poručite OVDE)

2 čena belog luka

200 g pilećih prsa

1/2 dcl pavlake za kuvanje

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručiti OVDE)

so, biber, bosiljak

Priprema:

Piletinu narežite na kockice, začinite po želij i popržite desetak minuta na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Testeninu stavite da se skuva. Očistite avokado od kore i koštice i izmiksajte ga.

Na malo ekstra devičanskog ulja propržite beli luk. Sklonite sa vatre i u to umešajte avokado. U sos dodajte pavlaku za kuvanje, malo prokuvajte i posolite. Kada je sos gotov, dodajte pastu i lagano umešajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt