Testenina sa avokadom i piletinom
Ukoliko želite da zadivite nekog ko nije navikao na egzotična jela, ovo je pravi način.
Sastojci:
1 zreli avokado
250 g Rummo paste (poručite OVDE)
2 čena belog luka
200 g pilećih prsa
1/2 dcl pavlake za kuvanje
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručiti OVDE)
so, biber, bosiljak
Priprema:
Piletinu narežite na kockice, začinite po želij i popržite desetak minuta na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Testeninu stavite da se skuva. Očistite avokado od kore i koštice i izmiksajte ga.
Na malo ekstra devičanskog ulja propržite beli luk. Sklonite sa vatre i u to umešajte avokado. U sos dodajte pavlaku za kuvanje, malo prokuvajte i posolite. Kada je sos gotov, dodajte pastu i lagano umešajte.