najbolja ulja italije

Teleći paprikaš sa krompirom

Teleći paprikaš sa krompirom

Savršena simbioza ukusa mesa i krompira osnova je ovog tradicionalnog italijnaskog jela, tipičnog za hladnije jesenje dane.

Vreme pripreme 1 h

Recept za 4 osobe

Sastojci:

 

Priprema:

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje i puter stavite u tiganj i zagrejte na srednjoj temperaturi. Kada se puter otopi, dodajte tanko sečeni crni luk i šargarepu. Kada luk dobije blago zlatnu boju, dodajte meso isečeno na kockice, lagano uvaljano u brašno. Nakon što se meso proprži sa obe strane, dodajte belo vino, Mutti passata sos od paradajza, so, biber i prodinstajte.

Kada se sos zgusne i sva tečnost ispari, dodajte očišćen i iseckan krompir. Dodajte dovoljno vode da krompir potpuno bude preliven i kuvajte nepoklopljeno oko 50  minuta. Kada meso i krompir omekšaju, skinite sa vatre i služite toplo.

 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt