Teleći paprikaš sa krompirom
Savršena simbioza ukusa mesa i krompira osnova je ovog tradicionalnog italijnaskog jela, tipičnog za hladnije jesenje dane.
Vreme pripreme 1 h
Recept za 4 osobe
Sastojci:
- 800 g teletine
- 100 g Mutti passata
- 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 4 krompira
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 100 ml belog vina
- 50 g putera
- so i biber po ukusu
- 60 g brašna
Priprema:
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje i puter stavite u tiganj i zagrejte na srednjoj temperaturi. Kada se puter otopi, dodajte tanko sečeni crni luk i šargarepu. Kada luk dobije blago zlatnu boju, dodajte meso isečeno na kockice, lagano uvaljano u brašno. Nakon što se meso proprži sa obe strane, dodajte belo vino, Mutti passata sos od paradajza, so, biber i prodinstajte.
Kada se sos zgusne i sva tečnost ispari, dodajte očišćen i iseckan krompir. Dodajte dovoljno vode da krompir potpuno bude preliven i kuvajte nepoklopljeno oko 50 minuta. Kada meso i krompir omekšaju, skinite sa vatre i služite toplo.