Teleći medaljoni sa paradajz sosom i maslinama
Iako je sredina maja, hladni dani nas ne napuštaju, te stoga evo jednog odličnog recepta da vas malo ugreje.
Sastojci:
800 g telećeg mesa
100 g slanine
100 g kačkavalja
so, biber
majčina dušica
Za premazivanje:
½ kašičice mlevene paprike
1 kašika senfa
½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Za sos:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
300 ml Mutti pelati
so, biber
majčina dušica
15 komada Il Capitano maslina
50 g kačkavalja
peršun
Priprema:
Istanjite meso u obliku pravougaonika i začinite ga. Poređajte preko mesa kockice slanine i kačkavalj. Uvijte u čvrst rolat i stavite u pleh. Sipajte jednu šolju vode i prekriijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko sat vremena. Izvadite meso, premažite ga smesom od senfa, ekstra devičanskog maslinovog ulja i mlevene paprike. Vratite ponovo u rernu na 10 minuta. Izvadite meso i ostavite ga da se ohladi. U tiganju na ekstra devičanskom maslinovim ulju dinstajte crni i beli luk, a potom dodajte pelat paradajz i začne.
Kuvajte sos oko 10 minuta i dodajte masline. Isecite rolat na komade i poređajte ga u namazanom plehu. Prelijte meso sosom i stavite u rernu na 20 minuta. Kad se zapeče, izvadite ga i pospite rendanim kačkavaljem i peršunom.