najbolja ulja italije

Teleći medaljoni sa paradajz sosom i maslinama

Teleći medaljoni sa paradajz sosom i maslinama

Iako je sredina maja, hladni dani nas ne napuštaju, te stoga evo jednog odličnog recepta da vas malo ugreje.

Sastojci:

800 g telećeg mesa

100 g slanine

100 g kačkavalja

so, biber

majčina dušica

Za premazivanje:

½ kašičice mlevene paprike

1 kašika senfa

½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

Za sos:

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

300 ml Mutti pelati 

so, biber

majčina dušica

15 komada Il Capitano maslina

50 g kačkavalja

peršun

Priprema:

Istanjite meso u obliku pravougaonika i začinite ga. Poređajte preko mesa kockice slanine i kačkavalj. Uvijte u čvrst rolat i stavite u pleh. Sipajte jednu šolju vode i prekriijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko sat vremena. Izvadite meso, premažite ga smesom od senfa, ekstra devičanskog maslinovog ulja i mlevene paprike. Vratite ponovo u rernu na 10 minuta. Izvadite meso i ostavite ga da se ohladi. U tiganju na ekstra devičanskom maslinovim ulju dinstajte crni i beli luk, a potom dodajte pelat paradajz i začne.

Kuvajte sos oko 10 minuta i dodajte masline. Isecite rolat na komade i poređajte ga u namazanom plehu. Prelijte meso sosom i stavite u rernu na 20 minuta. Kad se zapeče, izvadite ga i pospite rendanim kačkavaljem i peršunom. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt