Tartalete sa čeri paradajzom
Sezona paradajza nikada nije pri kraju zahvaljujući Mutti proizvodima. Evo recepta koji to i dokazuje.
Sastojci:
Testo:
200 g brašna
1 kašičica morske soli
1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera
1 kašičica praška za pecivo
60 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 jaja
Nadev:
225 g mladog kozjeg sira
1 kašika vlašca
1 kašika sitno seckanog peršuna
so, biber
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
600 g Mutti čeri paradajza
listići bosiljka
Priprema:
Najpre pripremite testo. Viljuškom izmešajte brašno, so, šećer i prašak za pecivo. Posebno lagano umutite jaja i ekstra devičansko maslinovo ulje i tečne sastojke sipajte u suve. Kad se sastojci povežu, istresite testo na lagano pobrašnjenu podlogu i lagano mesite dok ne dobijete kompaktno testo. Umotajte testo u providnu foliju i ostavite sa strane dok ne pripremite fil. U međuvremenu uključite rernu da se greje na 200 °C.
Sir izgnječite viljuškom, pa mu dodajte vlašac, peršun i biber. Čeri paradajz isecite na polovine.Testo razvijte na lagano pobrašnjenoj podlozi, pa od njega isecajte krugove kojima ćete obložiti kalupe. Rasporedite masu od sira u pripremljene korpe od testa. Preko sira nakapajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, pa zatim rasporedite paradajz.
Pecite u zagrejanoj rerni 30 do 40 minuta dok korpice ne dobiju zlatnu boju, a paradajz omekša. Gotove tartalete pre služenja pospite seckanim listićima bosiljka i krupnom morskom solju.