Tart sa pečurkama i prazilukom
Ne treba vam puno vremena i veštine za ovo jesenje remek-delo.
Sastojci za koru:
100 g belog brašna
125 g speltinog brašna
100 g maslaca
2 kašike kisele pavlake
malo soli
Sastojci za nadev:
1 manja tikvica
3 jaja
400 g La Perla pečuraka
100 g praziluka
250 g sira
so i biber
suvi začin
Priprema:
Prvo umesite testo od navedenih sastojaka i stavite ga u kesu, pa u frižider na 30 minuta. U međuvremenu dinstajte seckani praziluk, pa dodajte seckane tikvice i pečurke. Začinite i ostavite da se malo prohladi. Zatim razvucite testo i stavite ga na dno pleha za tart i uzdignite ivice testa. U nadev od povrća dodajte jaja i sir i sve izmešajte i stavite preko kore za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 20 minuta.