Taljatele sa sosom od sardina
Pasta i morske delicije ponos su Mediterana. Spojite ova dva sastojka i dobićete pravu čaroliju.
Sastojci:
500 g Rummo taljatela
250 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 čena belog luka
2 pakovanja Il Capitano sardina u ulju
300 g Mutti čeri
šaka svežih krupnih listova bosiljka
2 kašičice kapara
1/2 šolje iseckanog svežeg bosiljka
sveže samleven crni biber
Priprema:
Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i dinstajte beli luk. Smanjite temperaturu, a zatim dodajte sardine i čeri paradajz, listove bosiljka i kapar. Testeninu skuvajte u ključaloj slanoj vodi dok ne postane meka i potom je dobro ocedite. Sipajte sos preko testenine, pa gotovo jelo dekorišite sveže iseckanim bosiljkom i pospite crnim biberom.