Taljatele sa ćufticama
Ako ste pravi gurman, a volite meditensku kuhinju, onda će ovo jelo odgovoriti na sve vaše zahteve.
Sastojci:
Za ćuftice:
250 g mlevene svinjetine
250 g mlevene junetine
1 jaje
1 čen belog luka
1 kašičica origana
1 kašičica soli
malo crnog mlevenog bibera
3 kašike prezli
2 kašike sitno rendanog tvrdog sira
Za paradajz sos:
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica origana
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
700 g Mutti pelata
1/2 dcl vode
prstohvat Azucar Demero smeđeg šećera
so, biber
1 pakovanje Rummo taljatela
Priprema:
Sastojke za ćufte stavite u posudu i dobro ih izmesite rukama. Kada je smesa dobro umešena pravite male ćufte i odlažite ih na poslužavnik. Kada upotrebite svu masu, odložite ćufte u frižider.
Crni i beli luk stavite u blender i isitnite da bude kao kaša. Na zagrejanom ekstra devičanskom ulju u dubljoj posudi dinstajte ovu mešavinu. Dodajte paradajz, a zatim hladnu vodu s malo smeđeg šećera, soli i bibera. Kuvajte 10 minuta. Ubacujte ćuftice jednu po jednu. Ne mešajte dok ne promene boju, od ružičaste u smeđu, jer će se raspasti. Kuvajte na tihoj vatri 20 minuta. Po želji dodati još soli i bibera. Skuvajte taljatele i prelite ih sosom sa ćufticama.