najbolja ulja italije

Tagliatelle all’Amatriciana - pasta koja je nadživela svoj grad

Tagliatelle all’Amatriciana - pasta koja je nadživela svoj grad

Pasta all’Amatriciana, čuveno italijansko jelo, potiče iz grada Amatriče, koji, nažalost nakon razornih zemljotresa u Italiji više ne postoji. Ipak, ljubitelji italijanske kuhinje i kuvari iz celog sveta vraćaju zaštitni znak tog grada na svoje jelovnike, kako bi očuvali sećanje na ovaj predivan gradić.

Vreme pripreme. 30 min

Recept za 4 osobe

Sastojci:

 

Priprema:

Skuvajte taljatele, ocedite ih i ostavite sa strane da se prohlade.

U zagrejan tiganj dodajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i sitno seckani crni luk, pa propržite. Kada luk postane staklast, dodajte slaninu iseckanu na kocke i nastavite da pržite. Nakon što slanina dobije rumenu boju, dodajte pelat, izmrvljenu ljutu papričicu i šećer.

Sve dobro sjedinite, pa kada proključa dodajte so, biber i kuvane taljatele s malo tečnosti u kojoj su se kuvale. Promešajte i servirajte uz parmezan i list bosiljka.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt