najbolja ulja italije

Svinjski medaljoni na mediteranski način

Svinjski medaljoni na mediteranski način

Mediteran nisu samo pasta i pica, Mediteran je mnogo toga. Isprobajte i uverite se.

Sastojci:

500 g svinjskih medaljona

750 ml Mutti pelati

1 grančica ruzmarina

2 lovorova lista

4 čena belog luka

100 ml belog vina

1 kašika peršuna

So, biber, čili

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema:

U tiganju zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje. Potom dodajte svinjske medaljone. Meso posolite I propržite sa svih strana. Nakon pet minuta dodajte beli luk isečen na listiće. Dodajte ruzmarin, uspite belo vino i lovor.

Posolite, sipajte person i dinstajte dok vino napola ne ispari. Nakon deset minutia dodajte pelat, promešajte i ostavite da se dinsta na laganoj vatri.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt