najbolja ulja italije

Svinjetina sa Mutti čeri paradajzom

Svinjetina sa Mutti čeri paradajzom

Ovaj italijanski specijalitet se brzo sprema, veoma je “konkretan” i predstavlja glavno jelo. Dopašće se svim ljubiteljima mesa, dok mu italijanski paradajz ublažava jačinu i daje posebnu teksturu i aromu.

Sastojci za 4 osobe

 

Priprema:

Izrežite svinjski but na prilično velike komade. Pržite meso u tavi sa grubo seckanim lukom, svinjskom mašću i slaninom dok sve dobro ne porumeni. Dodajte zatim Mutti čeri paradajz, a potom i Mutti duplo koncentrovan paradajz prethodno razređen sa malo tople vode. Začinite solju i biberom, pa dodajte estragon i žalfiju.

Sve zajedno kuvajte 1 sat pre posluživanja. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt