Svinjetina sa Mutti čeri paradajzom
Ovaj italijanski specijalitet se brzo sprema, veoma je “konkretan” i predstavlja glavno jelo. Dopašće se svim ljubiteljima mesa, dok mu italijanski paradajz ublažava jačinu i daje posebnu teksturu i aromu.
Sastojci za 4 osobe
- 200 + 30gr Mutti čeri paradajza (poruči OVDE)
- 300 + 30 gr svinjskog buta
- 2 kašike Mutti Duplo koncentrovanog paradajza (poruči OVDE)
- 2 velike glavice crnog luka
- 200 gr masne slanine
- 40 gr svinjske masti
- 4/5 lista žalfije
- Naseckan svež ili sušen estragon
- So i biber
Priprema:
Izrežite svinjski but na prilično velike komade. Pržite meso u tavi sa grubo seckanim lukom, svinjskom mašću i slaninom dok sve dobro ne porumeni. Dodajte zatim Mutti čeri paradajz, a potom i Mutti duplo koncentrovan paradajz prethodno razređen sa malo tople vode. Začinite solju i biberom, pa dodajte estragon i žalfiju.
Sve zajedno kuvajte 1 sat pre posluživanja. Prijatno!