Stek Milaneze
Pravi italijanski ručak za iskusne gurmane!
Sastojci:
400 g svinjskog filea
2 čena belog luka
3 komada jaja
80 g parmezana
150 g mocarele
100 g prezli
100 g brašna
2 kašike Mutti pasiranog paradajza (možete poručiti OVDE)
200 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
1 kašičica belog luka u prahu
50 g slanine
origano, so, biber
Priprema:
Istanjite meso i napravite poprečne rezove, posolite i pobiberite. Napravite smesu za pohovanje tako što ćete umutiti jaja i dodati origano i so. U drugu posudu narendajte parmezan. Pomešajte sa prezlama i dodajte beli luk u prahu. U treću posudu stavite brašno.
Prvo uvaljajte meso u brašno pa uklonite višak. Potom ga umočite u smesu od jaja a nakon toga u smesu od prezli i parmezana. Pržite šnicle u dobro zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju tri mnuta na svakoj strani, dok ne dobije zlatnu boju.
Stavite listiće slanine preko šnicli, premažite namaz od paradajza i poređajte komadiće mocarele. Stavite šnicle u posudu za pečenje, pospite preko ekstradevičansko ulje i dodajte origano.
Pecite meso u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 7-8 minuta.