najbolja ulja italije

Spanać sa suvim grožđem

Spanać sa suvim grožđem

Veoma neobično jelo, obogatiće vašu trpezu, bilo da želite da se zdravo hranite ili ste na postu

Sastojci:

500 g spanaća

50 g suvog grožđa

50 g pinjola ili badema

2 kašike Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

so, sveže mleveni biber

ljuta mlevena paprika

 

Priprema:

Zagrejte dve kašike ulja u tiganju, kratko propržite suvo grožđe i dodajte spanać koji ste prethodno očistili, oprali i osušili na papirnoj salveti. Dinstajte oko pet minuta dok spanać ne omekša, potom umešajte pinjole ili seckani badem.

Posolite i pobiberite i sklonite sa ringle. Začinite ljutom mlevenom paprikom, stavite u tanjir i poslužite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt