Spaghetti Cacio e pepe
Već i sam naziv zvuči kao egzotika, a tek o ukusu ne treba posebno govoriti. Jelo je nastalo u oblasti Rima i odiše jednostavnošću sastojaka i pripreme.
Sastojci za dve osobe:
½ pakovanja Rummo špageta
puna kašičica sveže mlevenog bibera
100 g sira Pecorino Romano ili Parmigiano Reggiano
100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Špagete kuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Sir narendajte, možete koristiti i mešavinu ova dva sira, ali nikako zamene i ostale vrste sireva. Koristite sveže samleveni biber. Ukoliko nemate mlin, biber usitnite oklagijom, tako da ima i krupnih komada.
U tiganju zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje, dodajte biber i kratko ga propržite. Skuvane i oceđene špagete stavite u tiganj i dodajte sir. Dodajte malo i vode u kojoj su se špagete kuvale, kako bi sos bio kremastiji. Sve lagano umešajte.