Spaghetti alla scarpara
Ako vam se u ovim toplim danima ne boravi dugo u kuhinji, pripremite ovaj italijanski specijalitet i uživajte!
Sastojci:
400 g Rummo špageta (možete poručiti OVDE)
2 glavice crnog luka
1 prut zelenog celera
1 vezica peršuna
1 vezica bosiljka
25 g sušenog paradajza
2 čena belog luka
200 g Mutti pelat (možete poručiti OVDE)
50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
malo sušenog čilija
1 kašičica Mutti koncentrovanog paradajza (možete poručiti OVDE)
50 ml belog vina
so i biber po ukusu
Priprema:
Crni, beli luk i celer sitno iseckajte i propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju oko 5 minuta. Dodajte seckan peršun, bosiljak i sitno seckani sušeni paradajz (pre toga ga potopite u vodu oko tri sata). Posolite i dodajte čili ili neku drugu ljutu papričicu (po ukusu). Dinstajte na tihoj vatri oko 10 minuta.
Dodajte pelat i kašičicu koncetrovanog paradajza. Kuvajte oko 5 minuta. Nalijte belog vina i pustite da se sos ukuva, opet oko pet minuta. Špagete skuvajte al dente. Procedite ih i pomešajte sa sosom. Ukrasite bosiljkom, peršunom i paradajzom.