najbolja ulja italije

Spaghetti alla scarpara

Spaghetti alla scarpara

Ako vam se u ovim toplim danima ne boravi dugo u kuhinji, pripremite ovaj italijanski specijalitet i uživajte!

Sastojci:

400 g Rummo špageta (možete poručiti OVDE)

2 glavice crnog luka

1 prut zelenog celera

1 vezica peršuna

1 vezica bosiljka

25 g sušenog paradajza

2 čena belog luka

200 g Mutti pelat (možete poručiti OVDE)

50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

malo sušenog čilija

1 kašičica Mutti koncentrovanog paradajza (možete poručiti OVDE)

50 ml belog vina

so i biber po ukusu

Priprema:

Crni, beli luk i celer sitno iseckajte i propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju oko 5 minuta. Dodajte seckan peršun, bosiljak i sitno seckani sušeni paradajz (pre toga ga potopite u vodu oko tri sata). Posolite i dodajte čili ili neku drugu ljutu papričicu (po ukusu). Dinstajte na tihoj vatri oko 10 minuta.

Dodajte pelat i kašičicu koncetrovanog paradajza. Kuvajte oko 5 minuta. Nalijte belog vina i pustite da se sos ukuva, opet oko pet minuta. Špagete skuvajte al dente. Procedite ih i pomešajte sa sosom. Ukrasite bosiljkom, peršunom i paradajzom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt