najbolja ulja italije

Spaghetti all` amatriciana

Spaghetti all` amatriciana

Jelo je dobilo ime po Amatrice, malom mestu u blizini Rima. Oduševiće sam svojim jednostavnim, u isto vreme i raskošnim ukusom.

Sastojci:

1 pakovanje Rummo špageta (možete kupiti OVDE)

1 crveni luk

1 čen belog luka

1 ljuta zelena papričica

250 g pančete

500 g Mutti pelata (možete kupiti OVDE)

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

80 g parmezana

so, biber, mešavina italijanskih začina

Priprema:

 

Na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite sitno seckani crveni luk i očišćenu ljutu papričicu. Dodajte pančetu iseckanu na kockice, pa potom sitno seckan beli luk. Sve zajedno propržite.

Pelat dodajte luku i dinstatajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta, začinite po ukusu.

Skuvajte testeninu u slanoj vodi “al dente”, ocedite je i ostavite malo vode u kojoj su se kuvale.

Pomešajte testeninu i sos, dodajte polovinu parmezana, a ako je potrebno jos malo vode od kuvnja, da bi pasta bila kremastija.

Pastu servirajte toplu, posutu sa ostalim parmezanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt