Spaghetti all` amatriciana
Jelo je dobilo ime po Amatrice, malom mestu u blizini Rima. Oduševiće sam svojim jednostavnim, u isto vreme i raskošnim ukusom.
Sastojci:
1 pakovanje Rummo špageta (možete kupiti OVDE)
1 crveni luk
1 čen belog luka
1 ljuta zelena papričica
250 g pančete
500 g Mutti pelata (možete kupiti OVDE)
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
80 g parmezana
so, biber, mešavina italijanskih začina
Priprema:
Na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite sitno seckani crveni luk i očišćenu ljutu papričicu. Dodajte pančetu iseckanu na kockice, pa potom sitno seckan beli luk. Sve zajedno propržite.
Pelat dodajte luku i dinstatajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta, začinite po ukusu.
Skuvajte testeninu u slanoj vodi “al dente”, ocedite je i ostavite malo vode u kojoj su se kuvale.
Pomešajte testeninu i sos, dodajte polovinu parmezana, a ako je potrebno jos malo vode od kuvnja, da bi pasta bila kremastija.
Pastu servirajte toplu, posutu sa ostalim parmezanom.