najbolja ulja italije

Spaghetti con le cozze (špageti sa dagnjama)

Spaghetti con le cozze (špageti sa dagnjama)

Sastojci:

  • 1 dl Carapelli maslinovog ulja,
  • 250 g špageta,
  • 1 iseckan crveni luk,
  • 3 iseckana čena belog luka,
  • 3 zrela paradajza iseckana na kockice,
  • 500 g dagnji pripremljenih za kuvanje,
  • 1 kašičica timijana,
  • ruzmarin,
  • 1 dl suvog belog vina,
  • 3 kašičice iseckanog peršuna,
  • 3 kašičice izrendanog parmezana
  • So i biber

Priprema:

Skuvati špagete a zatim dodati pola maslinovog ulja. U velikoj posudi zagrejati ulje na jakoj vatri, zatim dodati luk, beli luk i paradajz, pa tek onda dagnje, biljke, belo vino, so i biber. Umešati špagete kad se dagnje počnu otvarati. Mešati i kuvati špagete dok se sve dagnje ne otvore. Posuti celim peršunom i po želji parmezanom. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt