najbolja ulja italije

Špageti al ragu DIANATRA

Špageti al ragu DIANATRA

Obrok za 4 osobe

Sastojci:

  • 400 g špageta,
  • 100 g piletine,
  • 2 kašike Mutti duplo koncentrovani paradajz pire iz tube,
  • Maslinovo ulje Carapelli,
  • 1 čaša crnog vina,
  • so, biber,
  • 5 čena karanfilića,
  • ruzmarin,
  • 1 čene belog luka,
  • 400 g Mutti Polpa,
  • luk vlašac

 

Priprema:

Uklonite kožu i masne delove sa piletine, a zatim sitno iseckati meso. Dodati hladno ceđeno maslinovo ulje Carapelli i beli luk u tiganj, kad se ulje zagreje dodajte mleveno meso. Kada meso dobije braon boju, uklonite beli luk i prolijte meso crnim vinom i pustite da ispari. Dodajte Mutti duplo koncentrovani paradajz pire i Mutti polpu, karanfilić i ruzmarin. Dodati so, biber i kuvati na niskoj toploti na 50 stepeni i dodati luk vlasac.

Kuvati špagete u slanoj vodi. Skuvane špagete staviti zajedno sa mesom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt