Špagete sa šparglom i pršutom
Dok čekate neke bolje dane da posetite Italiju, uživajte u ovoj njihovoj savršenoj deliciji.
Sastojci:
500 g Rummo špagete
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
500 g špargli
4 kašike putera
1 iseckan mladi luk
60 g pršute isečene na rezance
150 ml neutralne pavlake
so
crni biber
rendani parmezan
Priprema:
Iseckajte vrhove špargli na komade dužine tri cm. Zagrejte puter i ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom dubokom tiganju. Dodajte mladi luk i propržite još dva minuta dok ne omekša, a zatim dodajte pršutu. Pržite još oko dva minuta, dodajte šparglu i pržite je oko pet minuta, dok ne omekša. Dodajte neutralnu pavlaku i ostavite da proključa. Začinite po ukusu.
Kuvajte pastu prema uputstvu sa pakovanja. Procedite i prebacite je u činiju, a zatim prelijte pripremljen sos preko. Pospite parmezanom.